Во Тетово и малолетници не го почитувале полицискиот час

Двајца малолетници се меѓу луѓето кои тетовската полиција ги откри дека не го почитуваат полицискиот час по што се приведени во полициска станица. Покрај нив, откриени се уште 13 други лица за време на полицискиот час.

„Во периодот од 7 часот вчера до утрово во 7 часот откриени се вкупно 15 лица, од кои двајца малолетници како се движат во термините во кои е определно ограничено движење. Единаесет од нив ќе добијат соодветени поднесоци, а четворица добија опомени. Лицата се најдени на повеќе локации“, информира портпаролот на СВР Тетово, Марјан Јосифовски.

Досега во тетовско се откриени 46 лица кои излегле за време на ограничувањето на движењето.

Тетовската полиција во изминатото деноноќие откри и четири угостителски објекти на повеќе места низ тетовскиот регион кои работеле. Локалите се затворени, а за двајца од сопствениците ќе бидат поднесени кривични пријави. 

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе