МВР билтен

Во Скопје за еден ден санкционирани пет пешаци, „пајакот“ кренал 48 возила

За едно деноноќие во Скопје двајца возачи возеле без дозвола.

Во текот на изминатиот ден на подрачјето на СВР Скопје преземени се мерки и активности и од сообраќај се исклучени двајца возачи, затоа што управувале возила без да се стекнат со право за управување на моторно возило.

Исто така, санкциониран е еден возач поради неправилно престигнување.

Во однос на пешаците, санкционирани се пет пешаци поради поминување коловоз вон пешачки премин и пет пешаци  поради поминување коловоз на црвено светло. Во текот на изминатиот ден 48 возила се подигнати со специјално возило „пајак".

Оваа парафраза на големиот Иво Андриќ, нобеловец и водечко книжевно име на Балканот, за малку ќе го погодеше лично него.

повеќе

Десензитивизацијата на Американците кон вртоглаво зголемениот број на жртви во пандемијата ја оправдува познатата опсервација на Јосеф Сталин: „Една смрт е трагедија; еден милион е статистика “. 

повеќе

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе