Во Скопје за еден ден казнети 140 возачи

Сообраќајната полиција во Скопје вчера изрече вкупно 140 мерки, меѓу кои 14 за возење повеќе од дозволената брзина, 15 за возење без возачка дозвола, а 13 санкции за технички не исправни возила во јавниот превоз.

Исто така, изречени се седум мерки за возење под дејство на алкохол, 13 за нерегистрирани возила, седум за непочитување на првенство на минување, четири за возач почетник, како и три мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло). 

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, а МВР апелира граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе