Во Скопје вчера од сообраќај биле исклучени 24 возила

Вчера во Скопје при контрола на полицијата биле регистрирани 45 случаи во кои возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај се исклучени 27 возачи од кои: 24 возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право за управување на моторно возило и тројца возачи затоа што биле возачи-почетници.

Исклучени од сообраќај се и 24 возила бидејќи 21 возило биле нерегистрирани и три возила биле технички неисправни. Санкционирани се четири возачи поради поминување на крстосница на црвено светло, четворица поради недавање првенство на минување на пешаци, двајца поради неправилно престројување, осум возачи поради неносење заштитен шлем при управување со моторцикл, пет возачи поради неносење сигурносен појас за време на управување на моторно возило и 14 возачи поради користење на мобилен телефон при управување на возило.

Во однос на пешаците санкционирани се тројца пешаци поради поминување коловоз вон пешачки премин и четири пешаци поради поминување коловоз на црвено светло. Во текот на изминатиот ден издадени се 144 мандатни платни налози и 82 возила се подигнати со специјално возило „пајак".

Изминатиот ден се случиле девет сообраќајни незгоди во кои пет лица се здобиле со телесни повреди.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе