Во Скопје вчера казнети 53 лица кои возеле под дејство на алкохол

На територијата на Скопје вчера полицијата изрече вкупно 218 мерки за прекршоци во сообраќајот, а од нив 53 се за возење под дејство на алкохол, 22 за возење без возачка дозвола и 20 за возење повеќе од дозволената брзина.

Изречени се и 10 мерки за технички неисправни и нерегистрирани возила, 14 за некористење сигурносен појас, 11 мерки за возач почетник, како и девет за користење мобилен телефон.

МВР најавува дека засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови и апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се  зголеми безбедноста во сообраќајот.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе