Во Скопје вчера казнети 164 возачи

На територијата на град Скопје, во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера се изречени вкупно 164 мерки, меѓу кои 23 за возење повеќе од дозволената брзина, 10 за непрописно престројување и три за нерегистрирани возила.

Исто така, изречени се 16 санкции за користење мобилен телефон, три за минување на затворен сигнал (црвено светло), две за возачи на мотоцикли, три за некористење сигурносен појас и 52 санкции за непрописно паркирани возила.

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе