Во Скопје вчера казнети 123 возачи во Скопје

Вчера во Скопје полицијата изрече вкупно 123 мерки, меѓу кои 20 за возење повеќе од дозволената брзина, седум за возење без возачка дозвола, четири за технички неисправни возила во јавниот превоз.

Изречени се и осум мерки за користење мобилен телефон, пет за минување на затворен сигнал (црвено светло), четири мерки за нерегистрирани возила, како и пет санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл.
Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе