Во Скопје вчера казнети 101 возач

Во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, полицијата во Скопје вчера изрече вкупно 101 мерка, од кои 22 се за возење повеќе од дозволената брзина, 11 за возење без возачка дозвола, а девет за возење под дејство на алкохол.

Изречени се и пет мерки за користење мобилен телефон, седум за некористење сигурносен појас, четири за нерегистрирани возила, како и три за возач почетник.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, а од МВР апелираат граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе