За време на празничниот викенд

Во Скопје од сообраќај исклучени 23 возачи

Во тек на продолжениот празничен викенд на подрачјето на СВР Скопје од сообраќај се исклучени 23 возачи, од кои петмина за возење под дејство на алкохол, додека 18 возеле без да се стекнат со право на управување моторно возило, информира денеска Министерството за внатрешни работи.

Од сообраќај се исклучени и 21 нерегистрирано возило. Санкционирани се седум возачи поради поминување крстосница на црвено светло и шестмина кои не дале првенство на минување на пешаци.

Сообраќајната полиција санкционирала 21 пешак, поради поминување коловоз надвор од пешачки премин и 11 кои поминувале коловоз на црвено светло.

Во изминатите три дена со специјално возило „пајак“ се подигнати 121 возило. 

Оваа администрација нема намера Скопје во догледна иднина да стане одржлив зелен град и тоа е јасно одразено во буџетот за 2020 година.

повеќе

Излегува дека само Македонците на овој свет се должни пред сè да се грижат за правата на сите други луѓе и на крајот да размислуваат (но само да размислуваат) за себе.

повеќе