Во Скопје напишани 92 казни за сообраќајни прекршоци

Полицијата во Скопје, во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера изрече вкупно 92 мерки, меѓу кои 29 за возење повеќе од дозволената брзина, четири мерки за возење без возачка дозвола, како и 13 санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл. 

Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе