Во Скопје напишани 110 казни за брзо возење

Полицијата во Скопје во текот на вчерашниот ден, во рамките на засилените акциски контроли напиша 253 казни за сообраќајни прекршоци, од кои 110 се за возење над дозволената брзина, 16 за возење без возачка дозвола и три за минување на затворен сигнал (црвено светло).

Изречени се и девет санкции за нерегистрирани возила, четири за некористење сигуносен појас, како и 20 санкции за непрописно паркирање.  
Засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат, а од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот.    

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе