Во Скопје казнети 93 брзи и 30 пијани возачи

Во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот полицијата во Скопје вчера изрече вкупно 217 мерки, меѓу кои 93 за возење повеќе од дозволената брзина, 30 за возење под дејство на алкохол и 15 мерки за возење без возачка дозвола.

Изречени се и 29 мерки за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли, три за поминување на затворен сигнал (црвено светло), шест за прекршоци што ги прават пешаците, како и пет мерки за користење на мобилен телефон.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе