Во Скопје казнети 90 возачи

Полицијата во Скопје, во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера изрече вкупно 90 мерки, меѓу кои 18 за возење повеќе од дозволената брзина, девет за возење без возачка дозвола и 20 за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл.

Изречени се и четири мерки за возачи почетници, седум за технички неисправни и нерегистрирани возила, една за минување на затворен сигнал (црвено светло), како и две мерки за неносење на сигурносен појас.
Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе