Во Скопје казнети 46 возачи кои возеле без дозвола

Во рамките на засилените акциски контроли на МВР во областа на сообраќајот, само на територијата на Скопје вчера се изречени вкупно 396 казни, од кои 46 се за возење без возачка дозвола.

Полицијата изрекла и 27 казни за технички неисправни и нерегистрирани возила, 20 казни за недавање првенство на пешаци, 14 за користење на мобилен телефон и 49 казни за прекршоци направени од пешаци. За непрописно паркирање изречени се 87 казни, а 54 за неносење на  заштитна маска. 

Од МВР додаваат дека засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи, со цел зголемување на безбедноста во сообраќајот.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе