Во Скопје казнети 43 брзи возачи

Полицијата во Скопје, во рамки на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот вчера изрече вкупно 191 мерка, од кои 43 за за возење повеќе од дозволената брзина, 39 за прекршоци што ги прават пешаците, 16 за возење без возачка дозвола и 16 за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл.

Изречени се и четири мерки за користење мобилен телефон, пет за возење под дејство на алкохол, седум за возач почетник, четири за некористење сигурносен појас, како и три казни за нерегистрирани возила.
Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе