Во Скопје казнети 43 брзи возачи

Полицијата во Скопје, во рамки на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот вчера изрече вкупно 191 мерка, од кои 43 за за возење повеќе од дозволената брзина, 39 за прекршоци што ги прават пешаците, 16 за возење без возачка дозвола и 16 за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл.

Изречени се и четири мерки за користење мобилен телефон, пет за возење под дејство на алкохол, седум за возач почетник, четири за некористење сигурносен појас, како и три казни за нерегистрирани возила.
Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе