Во Скопје казнети 300 возачи, 57 за брзо возење, а 56 немале дозвола

Вчера во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, во Скопје се изречени 300 мерки од кои 57 биле за возење повеќе од дозволената брзина, 56 за возење без возачка дозвола, а 23 за технички неисправни и нерегистрирани возила.

Изречени се и 19 мерки за користење мобилен телефон, осум за некористење сигурносен појас, пет за возење под дејство на алкохол,  шест за прекршоци што ги чинат возачите на мотоцикли, пет за минување на затворен сигнал (црвено светло).

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, а од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголемиме безбедноста во сообраќајот.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе