Во Скопје казнети 216 возачи, 45 возеле брзо, 41 под дејство на алкохол

Вкупно 216 мерки се изречени вчера во Скопје во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, а од нив 45 се за возење повеќе од дозволената брзина, 41 мерка за возење под дејство на алкохол, а 30 санкции за возење без возачка дозвола.

Исто така, изречени се 14 мерки за возач почетник, осум санкции за технички неисправни и нерегистрирани возила, шест за некористење сигурносен појас, како и четири мерки за користење мобилен телефон.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, а од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе