Во Скопје казнети 213 возачи во Скопје, еден имал 2,65 промили алкохол во крвта

Во рамките на засилените сообраќајни акциски контроли полицијата вчера изрекла вкупно 213 мерки, меѓу кои и 3 за управување под дејство на алкохол. Кај едниот од возачите биле регистрирани 2,64 промили алкохол во крвта.

Исто така, изречени се 13 казни за управување со брзина поголема од дозволената, 32 за возење без возачка дозвола, 22 за нерегистрирани и технички неисправни возила, 12 за користење на мобилен телефон и 4 мерки за поминување на затворен семафор (црвено светло).  

Од МВР најавуваат дека засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе