Во Скопје 95 казни за брзо возење, 45 возачи биле под дејство на алкохол

Вчера во Скопје полицијата изрече вкупно 283 мерки, меѓу кои 95 за возење повеќе од дозволената брзина, 45 за возење под дејство на алкохол, а 41 за возење без возачка дозвола.

Изречени се и 15 мерки за користење мобилен телефон, 16 за некористење сигурносен појас, 12 за возач почетник, седум за нерегистрирани возила, како и пет мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло).
МВР најавува дека засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови и апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе