Во Скопје 94 казни за брзо возење, 21 за возење без дозвола, 12 за пијани возачи...

Вкупно 178 мерки изрече вчера полицијата во Скопје во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, а од нив повеќе од половината – 94 се за возење повеќе од дозволената брзина.

За возење без возачка дозвола изречени се 21 мерка, 12 за возење под дејство на алкохол, 7 за технички неисправни и нерегистрирани возила, 6 мерки за користење мобилен телефон, 2 за минување на црвено светло, 4 за возач почетник, како и 17 за непрописно паркирање.

Од МВР најавуваат дека засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе