Во Скопје 94 казни за брзо возење, 21 за возење без дозвола, 12 за пијани возачи...

Вкупно 178 мерки изрече вчера полицијата во Скопје во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, а од нив повеќе од половината – 94 се за возење повеќе од дозволената брзина.

За возење без возачка дозвола изречени се 21 мерка, 12 за возење под дејство на алкохол, 7 за технички неисправни и нерегистрирани возила, 6 мерки за користење мобилен телефон, 2 за минување на црвено светло, 4 за возач почетник, како и 17 за непрописно паркирање.

Од МВР најавуваат дека засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе