Во Скопје 50 казни за сообраќајни прекршоци, 25 од нив за брзо возење

На територијата на Град Скопје полицијата вчера изрече 50 казни, меѓу кои 25 за возење повеќе од дозволената брзина.

Од МВР денеска информираа дека се изречени четири мерки за возење без возачка дозвола, четири за користење мобилен телефон, две за возач почетник и една санкција за непрописно престигнување и заобиколување.

МВР најавува дека засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. 

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе