Во Скопје 50 казни за сообраќајни прекршоци, 25 од нив за брзо возење

На територијата на Град Скопје полицијата вчера изрече 50 казни, меѓу кои 25 за возење повеќе од дозволената брзина.

Од МВР денеска информираа дека се изречени четири мерки за возење без возачка дозвола, четири за користење мобилен телефон, две за возач почетник и една санкција за непрописно престигнување и заобиколување.

МВР најавува дека засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. 

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе