Во Скопје 35 казни за брзи возачи и 43 за мотоциклисти

Полицијата во Скопје, во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера изрече вкупно 164 мерки, меѓу кои 35 за возење повеќе од дозволената брзина, 11 за возење без возачка дозвола и 16 санкции за возење под дејство на алкохол.

Полицијата во Скопје, во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера изрече вкупно 164 мерки, меѓу кои 35 за возење повеќе од дозволената брзина, 11 за возење без возачка дозвола и 16 санкции за возење под дејство на алкохол.

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе

Самостојните уметници не се доволно мотивирани да создаваат. 

повеќе