Во Скопје 30 казни за брзо возење, 18 за возачи кои зборувале на мобилен

Полицијата вчера во Скопје изрече вкупно 158 мерки, од кои 30 се за возење повеќе од дозволената брзина, девет за возење без возачка дозвола, осум за возење под дејство на алкохол, а пет за технички неисправни и нерегистрирани возила.

Изречени се и 18 мерки за користење мобилен телефон, 10 за некористење сигурносен појас, осум за недавање првенство на минување на пешаци, како и 37 за непрописно паркирање. 

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, а од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваме сообраќајните правила и прописи за да се  зголеми безбедноста во сообраќајот.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе