Во Скопје 18 возачи казнети за користење мобилен, 17 возеле без возачка дозвола

Во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера на територијата на град Скопје полицијата изрече 137 мерки, информира МВР.

Од вкупниот број казни 17 биле за возење без возачка дозвола 17 санкции, 18 за користење на мобилен телефон, а четири за технички неисправни и нерегистрирани возила. Исто така, изречени се пет мерки за возење под дејство на алкохол, 16 санкции за непочитување на брзината на движење и 15 мерки за непрописно паркирани возила. 

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови, а од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот. 

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе