Во реката Вардар пронајдено телото на претходно пријавено исчезнато лице

Телото на С.Д. (51) од село Рлевци вчера било пронајдено во водите на реката Вардар.

Полицајци од СВР Велес и припадници од противпожарната единица од Велес, Центарот за управување со кризи и Дирекцијата за заштита и спасување излегле на местото на настанот и и на место каде реката Бабуна се влева во реката Вардар било извадено телото.

С.Д. бил пријавен дека исчезнал на 6 август во атарот на селото Белештевица. Увид на местото на настанот извршила екипа од СВР Велес. За настанот бил известен јавен обвинител по чија наредба ќе се изврши обдукција.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе