Два пожари во општина Гази Баба

Во пожар во Трубарево повредени тројца работници

Тројца работници се повредени утрово во пожар што избувнал во работилница во Трубарево, додека при интервенција на гаснење на оган на котел во подружница на Електростопанство во населбата Железара нема повредени.

Во пожар во работилница во Трубарево што се случи утрово во 9 часот, повредени се тројца раотници. Со брза помош тие веднаш биле пренесени во болницца.

Според пожарникарите, најверојатно огнот бил предизвикан од работа со компресор.

Утрово имало пожар и во ЕСМ Енергетика во населбата Железара каде е интервенирано на котел за парно. Никој не е повреден во овој пожар.
Командантот на Територијалната противпожарна единица Владимир Симоновски во изјава за МИА вели дека двата пожара се изгаснати. Во пожарот во работилницата интервенирале со две возила и осум пожарникари, а во пожарот со котелот со три возила и 10 пожарникари.

Опседнатоста со лесна и брза заработувачка, завидливоста и љубомората кон побогатите, невидената мрзливост комбинирана со желбата за убав и прилично ситуиран живот, од Македонците создаде зомбизирани суштества кои лутаат низ времето и просторот, без патоказ и без изграден вредносен ориентир по кој ќе се водат низ животот.

повеќе

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе