Два пожари во општина Гази Баба

Во пожар во Трубарево повредени тројца работници

Тројца работници се повредени утрово во пожар што избувнал во работилница во Трубарево, додека при интервенција на гаснење на оган на котел во подружница на Електростопанство во населбата Железара нема повредени.

Во пожар во работилница во Трубарево што се случи утрово во 9 часот, повредени се тројца раотници. Со брза помош тие веднаш биле пренесени во болницца.

Според пожарникарите, најверојатно огнот бил предизвикан од работа со компресор.

Утрово имало пожар и во ЕСМ Енергетика во населбата Железара каде е интервенирано на котел за парно. Никој не е повреден во овој пожар.
Командантот на Територијалната противпожарна единица Владимир Симоновски во изјава за МИА вели дека двата пожара се изгаснати. Во пожарот во работилницата интервенирале со две возила и осум пожарникари, а во пожарот со котелот со три возила и 10 пожарникари.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе