Во Меџитлија пронајдена граната од Првата светска војна

Во Полициското одделение Велушина, Б.Б.(40) од с.Меџитлија вчера пријавил дека на влезот на гробиштата во с.Меџитлија, при изведување земјоделски работи, пронашол неексплодирана граната.

Полициски службеници излегле на местото на настанот, а од страна на пиротехничар од ДЗС била подигната артилериска граната 75 мм од Првата светска војна.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе