Во Куманово синоќа се дупеле гуми, 9 лица пријавиле во полиција

Синоќа во 20.30 и 20.40 часот во СВР Куманово двајца граѓани пријавиле дека на  ул.„Иго Тричковиќ” во Куманово биле оштетени гумите од нивните возила кои биле паркирани на улицата. 

сто така, во периодот од 20.05 до 20.35 часот во СВР Куманово, седум граѓани пријавиле дека биле оштетени гумите од нивните возила паркирани на ул.„Народна Револуција” и на ул.„Перо Шварц”. 

Се преземаат мерки за расчистување на случајот. 

 

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе