Во куќа во Ваксинце пронајдени 14 мигранти

14 мигранти и тоа шест од Индија и по четири од Пакистан и Авганистан биле пронајдени во домот на Б.А.(44) од с.Ваксинце, откако по претходна судска наредба, полициски службеници извршиле претрес во неговиот домот и други простории, соопшти МВР. 

Б.А. бил лишен од слобода и по целосното документирање на случајот ќе биде поднесен содветен  поднесок.

Македонија од своето осамостојување постојано е на листата држави за чии граѓани е потребно да имаат британски визи доколку сакаат да патуваат во Обединетото кралство. 

повеќе

Една од особеностите на словенската јазична група е дека нема случај два народи да зборуваат еден ист јазик или барем тоа да е официјално признаено.

повеќе