Во Кочани пронајденo големо количество украдени предмети

Вчера 6 до 14,30 часот кочанската полиција во соработка со СВР Штип и координација со Основното јавно обвинителство Кочани и Државниот пазарен инспекторат и Државниот инспекторат за животна средина, извршени се претреси во присуство на јавен обвинител од Кочани на четири локации на подрачјето на Кочани, со цел пронаоѓање на предмети од извршени кривични дела тешки кражби, кражби, помагање, загрозување на животна средина.

При претреси кај две правни лица и во објект сопственост на Д.Б. во Кочани пронајдени се и одземени поголема количина предмети од метал и арматурно железо кои потекнуваат од кривичните дела и ќе бидат вратени на сопствениците.

Од страна на инспекторите од двата државни инпектората, информираа денеска од МВР, кај правните лица се констатирани неправилности во работењето, а на едното му е изречена и мерка „забрана за вршење на дејност“. По целосно документирање на случаите од страна на ОВР Кочани до ОЈО Кочани ќе бидат поднесени соодветни пријави. 

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе

Самостојните уметници не се доволно мотивирани да создаваат. 

повеќе