Во Кочани почина лице заразено од ковид-19

На клиниките во Скопје почина 40-годишен маж од Кочани заразен од коронавирусот, потврдија општинските власти.

Починатиот бил фризер и во контакт со повеќе лица во градот. Вчера општина Кочани ги повика граѓаните сами да се пријавуваат ако имаат симптоми.

Семејството, кое е во изолација, побарало помош од општината, бидејќи најблиските на починатиот не смеат да излегуваат од дома.

Општина Кочани најави дека ќе го организира транспортот на телото од Скопје до Кочани, додека погребот ќе се одржи според препораките, без трационалните погребни обичаи.

 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе