Во Калишта без дозвола си изградил автокамп, ресторан и си поставил платформа на езерото

M.X. (55) од село Калишта доби кривична пријава од струшката полиција за сомневање за сторено кривично дело бесправно градење на брегот на Охридското Езеро.

М.Х. како инвеститор од 2013 година на парцела во село Калишта, на место викано „Љумче“, без одобрение за градење и без соодветна документација, изградил автокамп, при што ја оградил целата парцела со мрежа, а во просторот на автокампот без дозвола изградил и поставил ресторан, бетонска скара и метален контејнер, додека во водите на Охридското Езеро извел платформа од камен и бетон.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе