Сообраќајна несреќа

Во Градско повредени пет лица кога со автомобилот паднале врз пруга

Во Градско вечерва околу 19 часот, автомобил што се движел во близина на бензиска пумпа, паднал од патот на железничката пруга. Повредени се пет лица.

Како што информира д-р Василка Пановска Поп-Стефанова, началник на Брза помош, повредените по укажаната помош се пренесени во Ургентниот центар на велешката болница, каде по прегледот, се пуштени на домашно лекување.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе