Сообраќајна несреќа

Во Градско повредени пет лица кога со автомобилот паднале врз пруга

Во Градско вечерва околу 19 часот, автомобил што се движел во близина на бензиска пумпа, паднал од патот на железничката пруга. Повредени се пет лица.

Како што информира д-р Василка Пановска Поп-Стефанова, началник на Брза помош, повредените по укажаната помош се пренесени во Ургентниот центар на велешката болница, каде по прегледот, се пуштени на домашно лекување.

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе