Во двор нашол рачна бомба од ЈНА

С.И.(56) од Битола вчера пријавил во СВР Битола, дека при чистење во дворното место од неговата куќа, пронашол рачна бомба M 75 од JНА.

Од страна на пиротехничар, истата била безбедно подигната.

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе