Во село Пашино Рувци-Кривогаштани

Во двор најдена неексплодирана граната од Прва светска војна

Во СВР Битола вчера во 9 часот Ж.М. од село Пашино Рувци-Кривогаштани пријавил дека во сопствениот двор при вршење на земјоделски работи, пронашол една неексплодирана граната кал.75мм од Првата Светска војна.

Експлозивната направа, како што информира МВР, е подигната од стручни лица од Дирекцијата за заштита и спасување Битола за понатамошна постапка.

„Новото нормално“ неизбежно со себе ќе носи неизвесност и страв бидејќи заканата од вирусот наѕира во позадина и не може да се искорени.

повеќе

„Шарената револуција“ беше енергија и граѓански порив за промени. Малку застранивме.

повеќе