Во Скопје

Во двор фрлено шише со запалива течност, сопственичката успеала да го изгасне огнот

Вчера околу 22:45 часот во СВР Скопје било пријавено дека во дворот од куќата на Е.Е.(33) на ул.„Црногорска“ едно лице фрлило шише со запалива течност.

Сопственичката успеала да го изгасне огнот, а увид на местото извршила екипа од СВР Скопје.

Алчноста за максимизирање на површината на градење ја помина „црвената линија“. Градот полека ја сече гранката на која седи.

повеќе

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе