МВР

Во близина на Богданци пронајдени 85 мигранти

Денес во 08.00 во полициски службеници од полициска станица за граничен премин и граничен надзор Богородица и од Регионалниот центар за гранични работи Југ, во близина на Богданци, откриле група од 84 лица-мигранти ( 55-Пакистан, 2-Еритреа, 9-Сомалија, 7-Авганистан, 7-Шри Ланка, 1-Индија, 1-Сирија, 2-Турција).

Лицата се пренесни во Прифатно-транзитниот центар во Гевгелија за понатамошна постапка.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе