МВР

Во близина на Богданци пронајдени 85 мигранти

Денес во 08.00 во полициски службеници од полициска станица за граничен премин и граничен надзор Богородица и од Регионалниот центар за гранични работи Југ, во близина на Богданци, откриле група од 84 лица-мигранти ( 55-Пакистан, 2-Еритреа, 9-Сомалија, 7-Авганистан, 7-Шри Ланка, 1-Индија, 1-Сирија, 2-Турција).

Лицата се пренесни во Прифатно-транзитниот центар во Гевгелија за понатамошна постапка.

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе

Во Македонија моментално има стотици активни стечајни постапки, некои од нив се водат повеќе од 10, па дури 20 години.

повеќе