Во Битола пронајдени 459 гранати од Првата светска војна

При изведба на градежни работи во близина на стадионот „Тумбе кафе“ во Битола биле пронајдени 459 гранати од Првата светска војна, информира МВР.

Гранатите биле подигнати од страна на пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка.

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе