Во 2021 тетовската полиција изрекла казни за 614 сопственици на возила

Во текот на целата 2021 година тетовската полиција изрекла казни за 614 сопственици на возила кои поради неисполнети обврски околу законски задолжителната регистрација на нивните возила. Од нив 592 имале истечена регистрација, а 22 возила воопшто не биле регистрирани.

„Возилата со истечена регистрација и нерегистрираните веднаш се исклучени од сообраќај и изготвени им се поднесоци, по што нивните сопственици ќе се соочат со парична глоба од 100 или 500 евра во денарска противредност, зависно од тоа колку време не им била продолжена регистрацијата. Возилата со истечена регистрација повеќе од шест месеци,пак, се времено одземени, а станува збор за вкупно 150 вакви возила и плус 32 возила кои биле одземени за преголема бучавост“, информира Марјан Јосифоски, поортпарол на СВР Тетово.

Минатата година вкупно се саннционирани и 290 возила со вградени неатестирани или непрописно поставени фолии.

„Покрај ова, лани биле санкционирани и 426 возачи кои ги управувале нивните возила под дејство на алкохол, а кои по откривањето исклучени се од сообраќај и времено им се одземени возачките доволи, но прекршителите се соочиле и со законски предвидените парични глоби“, информира Јосифоски.

Контролните активности продолжуваат и годинава, во функција на поголема сообраќајна безбедност на патиштата во Тетовскиот регион и пошироко, потенцираат од СВР Тетово. 

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе