Велешкото обвинителство побара парични казни за седум лица

За седум лица од Велес Јавното обвинителство предложи казнени налози по 800 евра за секого од нив. Тие се движеле пеш или со возило.

Како што соопштија од ЈО, обвинетите во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија.

Тие не ги почитувале мерките и одлуките за забрана на движење на населението.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе