Вчера во Скопје се случиле 16 сообраќајки

Во 16 сообраќајни несреќи што се случиле во текот на вчерашниот ден на подрачјето на Град Скопје, 11 лица се здобиле со повреди, од кои едно со тешки телесни повреди.

СВР Скопје информира дека во рамки на преземените мерки и активности регистрирале 15 возачи кои се движеле со поголема брзина од дозволената. Од сообраќај се исклучени 13 возачи, сите пред да се стекнат со право на управување моторно возило. Исклучени се и 16 возила од сообраќај и тоа сите технички не исправни.

Не прописно паркирани биле 42 возила, додека пајакот подигнал 50.Како што информираат од СВР Скопје 19 возачи користеле и мобилен телефон за време на управување со моторните возила.

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе