Узурпирал земјиште и изградил зграда на Дебарско Езеро

Кривична пријава против Г.Ц.(55) од Дебар, поднесе Надворешната канцеларија за криминалистички работи Дебар поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „узурпација на недвижности" и „бесправно градење".

Во текот на 2022 година, на парцела покрај Дебарско Езеро, пријавениот узурпирал земјиште во државна сопственост со површина од 440,4 м2 и без да се стекне со одобрение за градење изградил зграда и потпорен ѕид, со што се стекнал со противправна имотна корист на штета на буџетот на Република Северна Македонија и буџетот на општина Дебар.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе