Узурпирал кајакарски клуб во Струга и добил кривична пријава

И.М. (50) од Струга добил кривична пријава поради сомневање за сторени кривични  дела “злоупотреба на службена положба и овластување и “узурпација на недвижности“.

Од 2015 до 2019 година, на брегот на Охридското Езеро, пријавениот присвоил опрема во сопственост на кајакарски клуб и кајакарска федерација на Република Македонија и истите ги впишал на пописна листа на новоформиран клуб, а воедно узурпирал место покрај езерото, во државна сопственост.

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе