Уште еден случај на семејно насилство во Струмица

Рано утрово во Струмица беше приведен Б.Б. (35) откако ја нападнал неговата сопруга со остар предмет, при што го повредил и нивниот малолетен син.

 

По целосно документирање на случајот ќе биде поднесен соодветен поднесок.

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе